Kavos receptukai

receptai2 (1).jpg

ŽIEMOS SVAJONĖS KAVA

Sudėtis:

  • 2 stiprios Aurile kavos porcijos (200 ml);
  • 200 ml karštos kakavos;
  • 1 žiupsnelis imbierinio meduolio prieskonių;
  • 100 ml pieno;
  • Cukraus pagal skonį;
  • 1-2 imbieriniai meduoliai papuošimui.

Paruošimas:

Įmaišykite kakavą ir imbierinio meduolio prieskonius į kavą. Paruoškite pieno putas. Pripildykite stiklines iki pusės kava, kitą pusę užpilkite pieno puta. Įdėkite cukraus pagal skonį, ant viršaus užbarstykite sutrupintais imbieriniais meduoliais. Prie šito gėrimo puikiai tinka imbierinio meduolio gabaliukai.

 

INDONEZIETIŠKA KAVA

Sudėtis:

  • 400 ml vandens;
  • 4 šaukšteliai maltos Aurile kavos;
  • 3 šaukšteliai kakavos;
  • 2 šaukšteliai cukraus;
  • Žiupsnelis smulkintų (pakepintų) migdolų riešutų.

Paruošimas:

Vandenį padaliname į dvi dalis. Išverdame atskirai kavą, po to kakavą. Supilame kartu ir dar kartą užverdame. Paruoštą kavą supilame į puodelius, įdedame cukraus ir apibarstome smulkintais migdolais.

 

GARDI VEGANIŠKA KAVA

Sudėtis:

  • 4 puodeliai karštos paruoštos Aurile kavos;
  • 4 arbatiniai šaukšteliai sojų grietinėlės;
  • 4 arbatiniai šaukšteliai braškinių miltelių;
  • 4 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus.

Paruošimas:

Supilti viską į karštą kavą ir išmaišyti.

 

KAVOS IR LEDŲ KOKTEILIS "SAMBA"

Sudėtis:

  • Ekspreso kava, 125 mililitrai;
  • Vaniliniai ledai, 125 mililitrai;
  • Kavos likeris, 2 valgomieji šaukštai;
  • Ledukai, 1 sauja.

Paruošimas:

Stiprią ekspreso kavą suplakti su ledais. Įmaišyti su šaukštu kavos likerį. Supilsti į stiklines ir pridėti ledukų.

 

KAVA SU AMARETU

Sudėtis:

  • Karšta Aurile kava, 100 mililitrų;
  • Amareto likeris, 70 mililitrų;
  • Plakta grietinėlė, 1 šaukštas;
  • Migdolai, trupinti, kepinti, 0.5 šaukštelio.

Paruošimas:

Karštą kavą supilti i pašildytą taurę,supilti likerį ir išmaišyti.Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir pabarstyti migdolais. Orginalu, norint nustebinti savo svečius.

 

ŠALTA KAVA SU PRIESKONIAIS

Sudėtis:

  • 1 puodelis stiprios espreso kavos;
  • 200 ml pieno;
  • 1 šaukštas arbatos mišinio (cinamono žievelės, kardamonai, pankoliai, imbierai, gvazdikėliai, juodieji pipirai).

Paruošimas:

Kavos aparatu ar espreso kavinuku išvirkite stiprų espresą. Į puodelį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Baigę virti, leiskite kelias minutes pastovėti. Perkoškite pieną per sietelį ir supilkite į kavą. Galima pagardinti cukrumi.

 

GILIŲ KAVA

Sudėtis:

  • Prinokusios ąžuolo gilės be kepurėlių.

Paruošimas:

Aštriu peiliu perpjaudami giles, jas nulupkite. Pripilkite į puodą pieno ir jame virkite giles, kol jos suminkštėja. Išvirtas giles susmulkinkite. Labai patogu permalti mėsmale. Susmulkintą masę paskleiskite plonu sluoksniu kepimo skardoje ir džiovinkite orkaitėje. Baigiant džiūti, padidinkite temperatūrą ir leiskite šiek tiek paskrusti. Jei gabalėliai dar dideli, galite dar kartą sumalti kavamale (tik nesusmulkinti iki miltų). Geriausias kavos gaminimo būdas – paruoštą gilių kavos mišinį sudėti į verdantį vandenį ir pavirti kelias minutes.

 

VARŠUVOS KAVA

Sudėtis:

  • Pienas;
  • Cukrus.

Paruošimas:

Į 50 gr. karštos ir stiprios Aurile kavos įpilti karšto pieno, kad būtų beveik pilna stiklinė. Cukraus įdėti pagal skonį. Užvirti. Užvirusią kavą lengvai išplakti, kad gautųsi puta.

 

KAVA "POKALBIS DVIESE"

Sudėtis:

  • 1  puodelio stiprios  Aurile kavos;
  • 1 puodelio karšto pieno (2 proc. riebumo);
  • Cukraus (pagal skonį);
  • 2 mažų cinamono lazdelių.

Paruošimas:

Kavą sumaišyti su pienu ir cukrumi. Padalinti per pusę ir išpilstyti i 2 puodelius, į kiekvieną įdėti po cinamono lazdelę.

 

GRAIKIŠKA KAVA FRAPE

Sudėtis:

  • Tirpi kava;
  • Cukrus;
  • Pusė stiklinės pieno;
  • Ledukai;
  • Vanduo.

Paruošimas:

Kavą su cukrumi užpilam šaukštu vandens ir gerai išmaišom. Pieną su žiupsneliu cukraus gerai išplakame mikserio pagalba. Į kavą su cukrumi metame kavos ledukų,kai ištirpsta  supilame pieną.

 

VASARIŠKAS SKONIS

Sudėtis:

  • Vanilė;
  • Apelsinas;
  • Kokosas.

Paruošimas:

Vanilės, apelsino, kokoso ir kitų jūsų mėgstamų skonių ekstraktai (¼ arbatinio šaukštelio vienai porcijai) greitai ištirps karštoje kavoje. Atšaldykite. Suplakite ir patiekite su ledukais.

 

KAVA "PALEPINK SAVE"

Sudėtis:

  • Aurile kava, 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Kakava, 1 arbatinis šaukštelis;
  • Plombyriniai ledai, 1 valgomasis šaukštelis.

Paruošimas:

Puodelyje sumaišykite kavą ir kakavą, užpilkite karštu vandeniu ir įmeskite šaukštą ledų. Galite dar pabarstyti šokolado drožlėmis.

 

RISTRETTO

Sudėtis:

  • Vanduo.

Paruošimas:

Ristretto – tai mažytis itin aromatingas kavos puodelis, paruoštas geros espresso pagrindu, naudojant 15-20 ml. vandens. Patiekiama 60-90 ml talpos puodeliuose su negazuoto vandens stikline.

 

KAVA "SAPNAS"

Sudėtis:

  • Aurile kava 7 g;
  • "Damų" likeris 10 ml;
  • Grietinėlė 20 g;
  • Šokolado drožlės 5 g.

Paruošimas:

 Į mažą stiklinę įpilkite kreminio likerio, paruoštos stiprios kavos (50 ml), užpurškite grietinėlės ir pabarstykite šokolado drožlėmis.

 

ŠALTA ESKIMO KAVA

Sudėtis:

  • 3 šaukšteliai Aurile kavos;
  • 1 puodelis vandens;
  • 50 gr šokolado;
  • 2 šaukštai plombyro ledų.

Paruošimas:

Kavinuke išverdame kavą, atšaldome. Į atšaldytą kavą įdedame 2 šaukštus ledų ir ištirpinto ar mikseriu susmulkinto šokolado. Supilame į aukštą puodelį. Geriama per šiaudelį.

 

KOKOSINIS KAVOS GĖRIMAS

Sudėtis:

  • 1 indelis kokosų pieno;
  • 2 šaukštai Aurile kavos;
  • 1 indelis kondensuoto pieno;
  • Ledo kubeliai.

Paruošimas:

Užplikykite kavą kavavirėje, kavą sumaišykite su kokosų pienu. Įpilkite kondensuoto pieno ir gerai sumaišykite iki vientisos masės. Į kavos stiklinę įberkite ledo kubelių ir užpilkite kavos gėrimu.

 

AKAPULKO KAVA

Sudėtis:

  • Tirpi kava, 1 valgomasis šaukštas;
  • Cukraus pudra, 40 gramų;
  • Vanduo, 0,3 litro;
  • Romas, 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • Citrinos sultys, 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • Ledukai, 3 gabalai.

Paruošimas:

Kava su cukraus pudra ištirpinama vandenyje. Į pailgą stiklinę dedama ledo gabaliukų ir supilamas kavos mišinys. Pagal skonį pilama truputį romo ir keli lašai citrinos sulčių. Patiekiama šalta su šiaudeliu.

 

KAVOS IR BANANO ŠALTIS

Sudėtis:

  • Espresso kava  400 ml;
  • Rudasis cukrus (galima naudoti balta) pagal skonį;
  • Bananiniai ledai 4 rutuliukai;
  • Kavos likeris kahlua 40 ml.

Paruošimas:

Espresso kavą pasaldinti cukrumi (pagal skonį). Šiek tiek atšaldyti, sudėti bananinius ledus ir supilti likerį. Sumaišyti plaktuvu, patiekti taurėse su ledo kūbeliais.

 

"BALTIJOS" KAVA

Sudėtis:

  • Aurile kava, 1 stiklinė;
  • Kiaušinio tryniai, 1 vienetas;
  • Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:

Trynį išsukti gerai su pudra ir supilti ant ką tik paruoštos kavos.

 

MORKŲ KAVA

Sudėtis:

  • 1 stiklinė džiovintų morkų;
  • 2 l vandens;
  • 0,5 l grietinėlės;
  • 4 šaukštai cukraus.

Paruošimas:

Morkas nuskutame, sutarkuojame stambia tarka ir džioviname skardoje, kol pasidarys tamsiai rudos spalvos. Į puodą įpilame vandens ir užviriname. Į verdantį vandenį suberiame morkas, paviriname 1-3 min. ir, nukėlus nuo ugnies, palaikome 10-20 min., kad pritrauktų. Į puodelius pilame 2 dalis morkų kavos, 1 dalį grietinėlės ir cukraus pagal skonį. Tai labai maistinga kava, kuri ypač tinka vaikams. 

 

ŠALTA KAVA SU VANILINIAIS LEDAIS

Sudėtis:

  • Vaniliniai ledai;
  • Plakta grietinėlė;
  • Pusė puodelio stiprios šaltos kavos.

Paruošimas:

Vaniliniai ledai sudedami į stiklinę, užpilami šalta kava. Ant viršaus uždedama smarkiai suplakta grietinėlė. Apibarstoma žiupsneliu kakavos miltelių ir patiekiama su šiaudeliu.

 

TRISLUOKSNĖ LEDINĖ KAVA

Sudėtis:

  • Šalta stipri kava 200 ml;
  • Šaltas kondensuotas pienas 0.5 l;
  • Pienas 100 ml.

Paruošimas:

Šaltą kondensuotą pieną supilkite į stiklines. Pamažu supilkite arba sudėkite šaukšteliu šaltą kavą. Pieną išplakite (šaltą pieną supilkite į puodą, šie tiek pašildykite ir energingai išplakite, galima mechaniniu plakikliu, galima elektriniu). Šaukštu sudėkite putas į stiklinę.

 

ŠALTA KAVA SU PERSIKŲ SULTIMIS

Sudėtis:

  • Juoda kava, 2-3 šaukšteliai;
  • Persikų sultys, 50 g.;
  • Pienas, 20 g.

Paruošimas:

Išvirti kavos be nuosėdų ir atšaldyti. Įpilti sulčių ir pieno. Išmaišyti. Gerti gerai atšaldyta arba su ledu.

 

PIKANTIŠKA KAVA

Sudėtis:

  • Medus, 4 arbatiniai šaukšteliai;
  • Aurile kava, 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Cinamonas, 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • Grietinėlė, 2 v.š.;
  • Pienas, 1 stiklinė.

Paruošimas:

Kavą užplikome 250 ml vandens. Į dvi stiklines įdedame po 2 šaukštelius medaus, supilame po pusę stiklinės karšto pieno ir po 125 ml kavos. Dedame po šaukštą plaktos grietinėlės ir viršų pabarstome cinamonu.

 

KAVA "LABAS RYTAS..."

Sudėtis:

  • Malta kava;
  • Vanduo;
  • Druska;
  • Cukrus;
  • Pienas.

Paruošimas:

Maltos kavos tris kupinus šaukštelius sumaišykite su šaltu vandeniu. Paimkite tiesiog tarp pirštų, įberkite truputį druskos, cukrų, išmaišykite ir užvirkite. Pieną pašildykite, kad būtų vidutiniškai karštas ir specialiu plakimo įrankiu suplakite iki purių putų. Pagamintą kavą nukoškite ir pilkite į didelius puodelius iki pusės. Ant viršaus sudėkite pieno putas. Trafareto pagalba pieno putos viršų galite papuošti įvairiais ornamentais.

 

KAVA SU GRIETINE

Sudėtis:

  • Vanduo 2 stiklinės;
  • Aurile kava 30 g;
  • Cukrus 40 g ;
  • Grietinė 2 arbatiniai šaukšteliai.

Paruošimas:

Kava suberiama į šaltą vandenį, užvirinama ir paliekama prisitraukti. Į kiekvieną puodelį įdedama po vieną arbatinį šaukštelį grietinės, įberiama cukraus, rūpestingai maišoma ir iš lėto pilama kava.

 

VANILINĖ MOCHA KAVA

Sudėtis:

  • 4 puodelių karštos kavos be priedų;
  • 4 nubrauktų šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 1.5×4 pilnutėlių šaukštų šviežio, šalto pieno;
  • 1×4 šaukštelių tarkuoto tamsaus, kartaus šokolado.

Paruošimas:

Į karštą kavą supilti visus ingridientus. Gerai išmaišyti.

 

BANANINĖ LATTE

Sudėtis:

  • 800 ml (4 puodelių) nesupilstytos karštos kavos (be cukraus);
  • 2 minkštų ir prinokusių bananų;
  • 2 šaukštelių rudojo cukraus (po 0.5 porcijai);
  • 2 šaukštelių cinamono (po 0.5 porcijai);
  • 8 v.š. šviežio, šalto pieno.

Paruošimas:

Bananus nuplauti, nulupti, sutrinti blenderiu iki visiškos tyrės, tada užpilti juos karšta kava (tik atsargiai), supilti pieno, cinamono, cukraus. Keletą sekundžių gerai išsukti su maišytuvu, supilstyti į puodelius ir patiekti.

 

RIEŠUTINĖ KAVA

Sudėtis:

  • 150 ml juodos kavos be tirščių;
  • 50 ml pašildyto pieno (3,5 proc. riebumo);
  • 1 arbatinio šaukštelio riešutų sviesto;
  • 1 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus (arba medaus);
  • Migdolų drožlių.

Paruošimas:

Į puodelį sukrėskite sviestą, cukrų, viską užpilkite kava ir gerai išmaišykite. Ant viršaus supilkite plaktą pieną ir apibarstykite kepintomis migdolų drožlėmis.

 

CHAI LATTE

Sudėtis:

  • Migdolų sirupas, 3 vienetai;
  • Gvazdikėliai, 10 vienetų;
  • Pienas, 1 stiklinė;
  • Vanduo, 1 stiklinė.

Paruošimas:

Į puodą įpilkite stiklinę vandens ir užvirkite. Kai užvirs, įdėkite arbatos pakelį, nuskusto imbiero gabaliuką, maždaug 5 cm ilgio, gvazdikėlius, kardamoną, cinamono skilteles ir pavirkite 3 minutes. Tada įpilkite pieno ir ant labai silpnos ugnies pavirkite 2-3min, išjunkite ir leiskite pastovėti 5min.

 

TURKIŠKA KAVA

Sudėtis:

  • Kava, 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Juodieji pipirai, 1 žiupsnelis;
  • Druska, 1 žiupsnelis;
  • Sviestas, 0.5 arbatinio šaukštelio.

Paruošimas:

Į išvirtą kavą suberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų, vėliau - druskos, o tada sviesto. Kai tirščiai nusės ant dugno, kavą galėsite patiekti.

 

KAVA "MADAME POMPADUOR"

Sudėtis:

  • Kartus šokoladas 15 g;
  • Stipri Aurile kava 0.5 stikl.;
  • Skysta saldi grietinėlė pagal skonį;
  • Maltas cinamonas pagal skonį;
  • Muskato riešutas pagal skonį;
  • Kardamonas pagal skonį;
  • Cukrus pagal skonį.

Paruošimas:

Šokoladas ištirpinamas vandenyje. Pagal skonį dedama saldžios grietinėlės ir cukraus. Šokolado mišinys supilamas į pašildytus puodelius ir maišant supilama karšta kava. Pagal skonį dedama malto cinamono, muskato riešuto ir kardamono bei dar kartą cukraus.

 

SKRUDINTŲ PUPELIŲ KAVA

Sudėtis:

  • Kavos pupelės, 2 valgomieji šaukštai;
  • Vanduo, 250 mililitrų;
  • Medus, 1 arbatinis šaukštelis.

Paruošimas:

Kavos pupeles sudedame į kepimo skardą į pašauname į 180° C orkaitę 2-3 minutėms. Kavos pupeles vis pavartykite. Paskrudintas pupeles sumalkite ir užplikykite karštu vandeniu. Pasaldinkite kavą medumi.

 

SVEIKATOS KAVA

Sudėtis:

  • 2 šaukšteliai Aurile kavos;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • Žiupsnelis malto džiovinto imbiero;
  • 1 šaukštelis medaus;
  • Žiupsnelis cinamono.

Paruošimas:

Kavinuke išverdame kavą, leidžiame nusistoti. Kiaušinio trynį, medų, imbierą, cinamoną išsukame iki purumo. Kavą pilame į puoduką, ant viršaus dedame paruoštą kremą.

 

"ŽIEMOS MAGIJA"

Sudėtis:

  • 1 arbatinis šaukštelis riešutų sviesto;
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus;
  • Žiupsnelis imbiero;
  • Žiupsnelis kardamono;
  • Aurile kava;
  • Pienas.

Paruošimas:

Sumaišykite riešutų sviestą, medų, imbierą ir kardamoną į vientisą masę. Supilkite į puodelį. ParuoškiteAroma kavą, o viršūnę papuoškite pieno puta kaip Cappuccino kavą. Sumaišykite truputį riešutų sviesto su lašeliu Aroma kavos. Gautu mišiniu papuoškite pieno putos viršūnę. Prieš gerdami gerai išmaišykite.

 

KAVOS GĖRIMAS "PASLAPTINGAS APELSINAS"

Sudėtis:

  • 130 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos;
  • 50 ml apelsinų sulčių;
  • Vanilinių ledų;
  • Kondensuoto pieno;
  • Apelsino skiltelė papuošimui.

Paruošimas:

Atšaldykite kavą. Į plakiklį sudėkite visus ingredientus, gerai išplakite. Taurę papuoškite apelsino skiltele.

 

KARAMELINĖ KAVA

Sudėtis:

  • 4 puodelių karštos juodos kavos be priedų;
  • 4 a.š. rudojo cukraus;
  • 4 v.š. karamelės sirupo;
  • 8 v.š. plaktos grietinėlės.

Paruošimas:

Karamelės sirpo galite nusipirkti arba pasigaminti namuose iš rudojo cukraus. Jei nusprendėt gaminti namuose, teks kelis šaukštus rudojo cukraus kaitinti keptuvėje, kol ištirps ir pasidarys dailios aukso spalvos. Tuomet įpilti karšto vandens (maždaug tiek pat šaukštų kiek dėjote cukraus), pastoviai maišant, masei pavirtus vienalyte, tučtuojau nuimti nuo ugnies. Supilti į butelaitį ar puodelį, leisti atvėsti kelias minutes. Paruoštą kavą sumaišyti su cukrumi. Apipurkšti šviežia grietinėlę ir aplieti karamele.

 

KAVA "ORIET"

Sudėtis:

  • Vanduo 300 ml;
  • Medus 3 valgomi šaukštai;
  • Malta kava 8 arbatiniai šaukšteliai.

Paruošimas:

Vanduo ir medus sumaišomi kavos inde, uždedama ant viryklės ir užvirinama. Įberiama kavos ir nuolat maišant dar kartą užvirinama.

 

KAVOS KOKTEILIS

Sudėtis:

  • 4 stiklinės pieno;
  • 4 šaukštai tirpios kavos;
  • 30 g šokolado;
  • 4 šaukštai ledų.

Paruošimas:

Pieną, kavą ir išlydytą šokoladą mikseriu išplakame iki vientisos masės. Supilstome į taures ir pridedame po šaukštą ledų. Jei kokteilis skirtas suaugusiems, jį galima paskaninti konjaku arba kavos likeriu.

 

IŠSKIRTINĖ KAVA

Sudėtis:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai juodos stiprios kavos;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio imbiero;
  • 10 gvazdikėlių;
  • 1/3 arbatinio šaukštelio kardamono;
  • 1 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus;
  • 200 – 250 ml riebaus pieno (nuo 3 % ir daugiau).

Paruošimas:

Į kavos puodelį sudedame viską, išskyrus pieną ir užpilame verdančių vandeniu. Iš pirmo žvilgsnio prieskonių gali jums pasirodyti  daugoka, tačiau bus pilama 1/3 kavos ir 2/3 pieno, tad jos skonis labai sušvelnės. Pieną kaitiname mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės iki maždaug 70 laipsnių, arba kol jausite, kad indas, kuriame pienas, yra jau per karštas lengvai išlaikyti. Mikrobangų krosnelėje tai trunka nuo 30 – 100 sek. Pieno negalima užvirti. Pusę pieno supilkite į mažą prancūzišką presą ir keletą kartu suspauskite – atleiskite pieną. Indelyje esantis pienas turėtų patrigubėti. Palikite putą 20 sek. pailsėti (išsiskirs skystoji pieno ir pieno putos dalis), o tuomet indelį kelis kartus sukamaisiais judesiais pasukti, tarsi mėgintumėt išmaišyti cukrų be šaukštelio, tam, kad puta susimaišiusi su pienu taptų sunkesnė ir sodresnė. Pilkite į norimą indą pusę puodelio paruoštos arbatos (perkošiant per sietelį) ir visą suplaktą pieną. Viršų pabarstykite cinamonu ar gvazdikėliais. Antram puodeliui suplakite likusį pieną.

 

RYTIETIŠKA KAVA

Sudėtis:

  • Aurile kava, 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Cukrus, 1.5 arbatinio šaukštelio;
  • Šaltas vanduo 100 ml.

Paruošimas:

Į kavinuką suberti kavą, cukrų ir įpilti vandens. Užkaisti nustačius mažą kaitrą ir laukti, kol ims kilti putos. Nukaisti, truputį palaukti. Vėl pakaitinti, kol pradės kilti putos, nukaisti. Svarbu neužvirinti, nes kava praras aksomo tekstūrą ir taps paprasta kava.

 

RYTINĖ KAVA

Sudėtis:

  • Imbieras;
  • Sultys, 1 šaukštelis;
  • Citrinos sultys, 2 šaukštai;
  • Aurile kava, 200 mililitrų.

Paruošimas:

Į puodelį įpilame sultis ir šviežiai išvirtą kavą.

 

SORDŽIO KAVA

Sudėtis:

  • 1 puodelis karšto šokolado;
  • 1 puodelis stiprios karštos Aurile kavos;
  • 1/2 puodelio plaktos grietinėlės;
  • Sutarkuota apelsino žievelė.

Paruošimas:

Karštą šokoladą sumaišome su karšta kava, išpilstome į du puodelius. Ant viršaus dedame plaktos grietinėlės ir apibarstome apelsino žievele.

 

KAVOS GĖRIMAS "HAVAJAI"

Sudėtis:

  • 100 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos;
  • 100 ml ananasų sulčių;
  • 50 g šokoladinių ledų;
  • Riekelė apelsino ir braškė papuošimui.

Paruošimas:

Visus ingredientus supilkite į plakiklį ir suplakite. Supylę į stiklinę, papuoškite apelsino riekele ir braške. Gėrimą patiekite su šiaudeliu.

 

ŠALTA KAVA SU CINAMONU

Sudėtis:

  • 160 ml šviežiai užplikytos juodos kavos;
  • Šaukštas medaus;
  • Purškiamos grietinėlės;
  • Žiupsnelis malto cinamono;
  • Smulkinto ledo.

Paruošimas:

Stiklinės kraštelius sudrėkinkite ir apvertę pasukiokite ant cinamonu pabarstyto paviršiaus, kad stiklinės kraštelis apliptų cinamonu. Užplikykite kavą, joje ištirpinkite šaukštelį medaus. Įberkite cinamono. Sudėkite smulkintą ledą į stiklinę, supilkite kavą ir gerai išplakite plakikliu. Gėrimą supilkite į stiklinę, o ant viršaus užpurkškite grietinėlės ir apibarstykite cinamonu.

 

KARALIŠKA KAVA

Sudėtis:

  • Kiaušinių tryniai 3 vnt.;
  • Cukrus 6 arbatiniai šaukšteliai;
  • Tirpi kava pagal skonį;
  • Šokoladas (geriausiai juodas) 1 gab.

Paruošimas:

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Juos suplakite keramikiniame inde su 6 arbatiniais šaukšteliais cukraus (vienam kiaušiniui 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus). Plakite tol, kol masėje nebejausite cukraus granulių.  Įdėkite į puodelius kavos pagal skonį, užpilkite karštu vandeniu, gerai išmaišykite ir palaukite, kol pravės. Ant pravėsusios kavos uždėkite išplaktą masę. Sutarkuokite gabalėlį šokolado ant kavos. Jei neturite šokolado, galite panaudoti bet kokį saldainį ir nuo jo nutarkuoti šokoladą.

 

KAVOS GĖRIMAS SU BANANAIS

Sudėtis:

  • Aurile kava  400 ml;
  • Rudasis cukrus (galima naudoti balta) pagal skonį;
  • Bananiniai ledai 4 rutuliukai;
  • Kavos likeris kahlua 40 ml.

Paruošimas:

Aroma kavą pasaldinti cukrumi (pagal skonį), šiek tiek atšaldyti, sudėti bananinius ledus ir supilti likerį. Sumaišyti plaktuvu, patiekti taurėse su ledo kūbeliais.

 

IMBIERINE KAVA

Sudėtis:

  • 50g kokoso pieno;
  • 2 žiupsneliai malto imbiero;
  • 1 stiklinė ledukų;
  • 100g juodo šokolado;
  • 2 puodeliai Aurile kavos.

Paruošimas:

Ledukus ir sulaužytą šokoladą sudėti į 2 stiklines. Supilti atšalusią kavą, sumaišytą su imbieru. Ant viršaus užpilti kokosų pieną.

 

CAFFÈ IN FORCHETTA

Sudėtis:

  • 1 valgomasis šaukštas migdolų aliejaus (arba neutralaus skonio aliejaus);
  • 4 kiaušiniai;
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus;
  • 380 ml pieno;
  • 100 ml stiprios kavos.

Paruošimas:

Paruošimo laikas apie 20 min. Kepimo laikas 1 valanda. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Patepkite kepimo formą (23 cm x 23 cm) migdolų aliejumi. Atskirame inde iki putų suplakite kiaušinius ir cukrų. Vieną po kito supilkite pieną ir kavą. Supilkite šį mišinį į aliejumi išteptą kepimo formą. Kepimo formą įdėkite į kepimo skardą. Į kepimo skardą įpilkite karšto vandens ir viską palaikykite orkaitėje apie 20 minučių. Tada apdenkite kepinį folija ir kepkite dar apie 40 minučių. Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir atvėsinkite. Atsargiai išimkite kepinį iš formos ir supjaustykite gabaliukais. Patiekite šiltą.

 

AIRIŠKA KAVA

Sudėtis:

  • 1 taurelė airiško viskio;
  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus;
  • 1 puodelis karštos kavos;
  • 3 šaukštai saldžios grietinėlės.

Paruošimas:

Viskis supilamas į pašildytą plačią stiklinę, suberiamas cukrus. Pilama karšta kava ir ant viršaus uždedama plaktos, saldžios grietinėlės.

 

MACCHIATO

Sudėtis:

  • 7g kavos;
  • 40ml vandens;
  • 20 ml pieno kremo;
  • Negazuotas vanduo.

Paruošimas:

Macchiato ruošiama espresso kavos pagrindu su trupučiu plakto pieno. Tai 60 ml itin aromatingas gėrimas, primenantis Cappuccino kavą. Kava pateikiama 60-90 ml talpos puodeliuose kartu su negazuoto vandens stikline.

 

KAVOS KISIELIUS

Sudėtis:

  • Pienas, 3 stiklinės;
  • Krakmolas, 1.5 šaukšto;
  • Kava, malta, 1.5 šaukšto;
  • Cukraus pudra, 2 šaukštai;
  • Vanilė, pagal skonį;
  • Vanduo, 4 šaukštai;
  • 4 valg. š. cukraus.

Paruošimas:

Kava užplikoma verdančiu vandeniu ir iškošiama. Dalis pieno užvirinama su cukraus pudra ir vanile. Kita dalis sumaišoma su krakmolu ir supilama į verdantį su vanile pieną. Užvirinama, sumaišoma su kava.

 

ŠALTA SLUOKSNIUOTA KAVA

Sudėtis:

  • Šokoladas, 0.3 stiklinės;
  • Pienas, 0.3 stiklinės;
  • Ledukai, 1 saujelė.

Paruošimas:

Pieną pakaitinti ir leisti atvėsti iki kambario temperatūros. Užplikyti stiprios Aroma kavos. Į stiklinę įpilti ištirpinto šokolado, po to pieno, kavos, vėl šokolado, kavos ir pieno. Galiausiai sudėti ledukus.

 

KAVA SU KEPURĖLE

Sudėtis:

  • 3 arbatiniai šaukšteliai kavos;
  • 200 ml vandens;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 2-3 arbatiniai šaukšteliai cukraus;
  • Šokoladas.

Paruošimas:

Užplikyti kavą, perpilti per sietelį, kad neliktų nuosėdų. Kiaušinio trynį išplakti su cukrumi iki baltumo ir užpilti ant kavos viršaus. Pabarstyti tarkuotu šokoladu.

 

KAVA "SKANUMĖLIS"

Sudėtis:

  • 40 ml kavos likerio;
  • 1 kiaušinis;
  • 40 ml stiprios kavos;
  • 20 ml cukraus sirupo;
  • Cinamonas;
  • Ledo gabaliukai.

Paruošimas:

Viską, išskyrus, cinamoną suplakti, supilti į taurę ir viršų pabarstyti cinamonu.

 

LIEPSNOJANTI KAVA

Sudėtis:

  • 2 šaukšteliai tirpios kavos;
  • 2 šaukšteliai juodojo šokolado;
  • 2 šaukšteliai cukraus;
  • 2 šaukšteliai spirito.

Paruošimas:

Į kavos puodelį dėti du šaukštelius tirpios kavos, du šaukštelius tarkuoto juodojo šokolado, du nubrauktus šaukštelius cukraus, užpilti dviem šaukšteliais spirito. Uždegti. Kai cukrus pradės skrusti, užpilti verdančiu vandeniu.

 

KAVA SU KIAUŠINIO TRYNIU

Sudėtis:

  • Kava, 2 stiklinės;
  • Kiaušinio tryniai, 2 vnt.;
  • Cukraus pudra, 2 virtuviniai šaukštai.

Paruošimas:

Trynius išsukame gerai su pudra ir supilame ant ką tik paruoštos kavos.

 

KAVOS KOKTEILIS "JAVA"

Sudėtis:

  • 2 šaukšteliai tirpios kavos;
  • 1 stiklinė pieno;
  • 1 porcija vanilinių ledų;
  • 1 bananas.

Paruošimas:

Kavą užplikyti pienu. Bananą supjaustyti griežinėliais ir sudėti į kavą, taip pat sudėti ledus ir viską suplakti mikseriu. Kokteilį išpilstyti į stiklines ir viršų pabarstyti tirpia kava.

 

GAIVINANTIS ESPRESSO

Sudėtis:

  • 1 Espresso (40 ml);
  • Vanilinio cukraus (nepilnus 10 g);
  • 8 g demerara cukraus;
  • 1 apelsinas;
  • 1 vanilės ankštis;
  • Smulkinto ledo.

Paruošimas:

Suskaldykite vanilės ankštį išilgai ir išgremžkite minkštimą. Suplakite mikseriu ledą, cukrų, vanilės minkštimą, truputį apelsino sulčių ir Espresso kavą. Į stiklinę supiltą gėrimą papuoškite apelsino žievele ir perskelta vanilės ankštimi.

 

KAVA SU MĖTOMIS

Sudėtis:

  • Kava, 3 arbatiniai šaukšteliai;
  • Mėtos lapeliai, 1 arbatinis šaukštelis;
  • Vanduo, 250 mililitrų.

Paruošimas:

Į puodelį suberti lygius šaukštelius kavos ir vieną lygų šaukštelį džiovintų mėtų. Vandenį užvirinti ir užplikyti kavą.

 

YPATINGO SKONIO KAVA

Sudėtis:

  • 3 šaukšteliai maltos Aurile kavos;
  • 4-6 nesmulkinti gvazdikėliai;
  • 3- 4 kardamono sėklos;
  • Cinamono lazdelė;
  • Plaktos grietinėlės;
  • Šokolado drožlių;
  • Malto cinamono.

Paruošimas:

Užplikome kiek stipresnės nei įprastai kavos. Į mažą puodą įpilti 0,5 stiklinės vandens, įdedame gvazdikėlius, sulaužytą cinamono lazdelę, kardamono sėklas ir 2 arbatinius šaukštelius cukraus. Kai vanduo užvirs, viską kaitinti 3-4 min. Sumaišyti kavą ir nukoštą išvirtą prieskonių mišinį, supilti į puodelius. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės, užbarstyti šokoladu ir cinamonu.

 

COFFEE-CRÈME

Sudėtis:

  • Aurile kavos pupelės;
  • Cukrus (pagal skonį);
  • Grietinėlė kavai (pagal skonį);
  • Vidutinio dydžio puodelis (apie 140 ml talpos).

Paruošimas:

Coffee crème bus gardesnė jei kavos ruošimui naudosite lengvai kepintas pupeles. Paruoškite kavą iš lengvai skrudintų pupelių. Pagal skonį kavą pagardinkite grietinėle ir cukrumi.

 

"VYNUOGĖS IR ESPRESSO"

Sudėtis:

  • 1 valgomasis šaukštas alyvų aliejaus;
  • 500 g raudonų ir baltų vynuogių;
  • 70 ml Espresso;
  • 150 ml saldaus balto vyno (Sauternes arba Gewürztraminer);
  • 3 cinamono lazdelės;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus;
  • ½ valgomojo šaukšto acto balzamo;
  • ½ valgomojo šaukšto sviesto.

Paruošimas:

Pakaitinkite aliejų vidutinio dydžio keptuvėje. Suberkite vynuoges ir vieną minutę pakaitinkite. Supilkite Espresso kavą, balto vyno, įdėkite cinamono lazdelių, ir medaus. Maišydami pakepinkite dvi minutes, tada nuimkite nuo ugnies. Supilkite į keptuvę actą, sviestą ir maišykite kol ištirps sviestas. Patiekite karštą.

 

KAVA SU TIRŠTA PUTA

Sudėtis:

  • Aurile kava, 200 mililitrų;
  • Kiaušinio baltymai, 1 vienetas;
  • Cukrus, 8 arbatiniai šaukšteliai.

Paruošimas:

Kiaušinio baltymą išplakite iki baltų putų su 6 šaukšteliais cukraus. Ką tik užplikytus 200 ml kavos pasaldinkite likusiais 2 šaukšteliais kavos, supilstykite į puodelius ir ant viršaus sudėkite kiaušinio baltymo putas.

 

KAVA AMARILLO

Sudėtis:

  • 4 kiaušinio tryniai;
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus;
  • 80 ml pieno;
  • 40 ml šaltos kavos;
  • 4 kaušeliai vanilinių ledų.

Paruošimas:

Paruoškite Aurile kavą ir leiskite jai atvėsti. Iki putų suplakite kiaušinių trynius, cukrų ir pieną. Į mišinį įpilkite šaltą kavą ir išmaišykite. Į kiekvieną desertinį indelį įdėkite vieną vanilinių ledų kaušelį ir užpilkite paruoštą plakinį. Galima patiekti su šokolado plytelėmis ir carambola skiltelėmis. Valgyti su šaukštu.

 

KAVA "VELUTTO"

Sudėtis:

  • 1 dviguba Espresso (60 ml);
  • 1 vanilės ankštis;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sutrinto šokolado;
  • 2 kaušeliai vanilinių ledų;
  • 1 mažas puodelis smulkinto ledo (80 ml).

Paruošimas:

Išilgai suskaldykite vanilės ankštį. Išgremžkite vanilės minkštimą į kavos puodelį ir užpilkite Espresso kava. Į mikserį supilkite Espresso kavą su vanile, 2 ledų kaušelius, 2 arb. šaukštelius trinto šokolado ir smulkintus ledus.

 

MOLIŪGŲ KAVA

Sudėtis:

  • 2 puodelių pieno;
  • 2 virtuviniai šaukštai trintų moliūgų;
  • 2 virtuviniai šaukštai cukraus;
  • 1 virtuvinis šaukštas vanilinio cukraus;
  • ½ arbatinis šaukštelis cinamono, muskato ir kardamono mišinio;
  • ½ puodelio stiprios Aurile kavos.

Paruošimas:

Į puodą sudedame pieną, moliūgus, cukrų. Kaitiname kol mišinys pasidarys karštas, bet neužviriname. Nukeliame nuo ugnies sudedame prieskonius, vanilinį cukrų, kavą.

 

PIETIETIŠKA KAVA

Sudėtis:

  • 1 puodelis užplikytos kavos;
  • 2 valgomi šaukštai  konjako;
  • 1 valgomas šaukštas „curacao“ likerio;
  • 1 kubelis gabalinio cukraus;
  • Žiupsnelis cinamono;
  • Plakta grietinėlė.

Paruošimas:

2 valgomuosius šaukštus konjako pakaitinti su 1 valgomuoju šaukštu „curacao“ likerio, 1 kubeliu cukraus ir žiupsneliu cinamono. Palaukti 1 minutę, tada perkošti ir sumaišyti su kava. Papuošti plakta grietinėle ir cinamonu.

 

LATTE MACCHIATO BAILEYS

Sudėtis:

  • Espresso;
  • 1 cl kondensuoto pieno;
  • Plaktas pienas;
  • 1 cl Baileys.

Paruošimas:

Sumaišykite kondensuotą pieną ir Baileys. Supilkite mišinį į Latte Macchiato skirtą indą. Mažiausiai 2/3 stiklinės pripildykite pieno putomis. Supilkite Espresso kavą.

 

KARIBŲ KAVA

Sudėtis:

  • 1 vanilinių ledų kaušelis;
  • ½ arbatinio šaukštelio kakavos;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • 3 cl ananasų sulčių;
  • 1 dvigubo Espresso kavos porcija;
  • Ananasas ir kakava papuošimui.

Paruošimas:

Pasaldinkite kavą, pagal skonį įdėkite kakavos, ir atšaldykite šaldytuve. Suplakite ledus, ananasų sultis ir kavą iki putų ir užpilkite šaldytos kavos mišiniu. Apibarstykite kakavos milteliais ir papuoškite ananaso skiltele.

 

BRAŠKINĖ SVAJONĖ

Sudėtis:

  • Plakta grietinėlė;
  • Saldžios grietinėlės;
  • Puodelis Espresso kavos;
  • 0.5 dl cukraus sirupo;
  • Braškių piure.

Paruošimas:

Į plaktuvą supilkite atšaldytą Espresso kavą, grietinėlę ir cukraus sirupą ir suplakite. Energingai papurtykite 8 – 10 kartų. Atšaldykite. Į stiklinę įpilkite braškių piure, ant viršaus užpilkite suplaktą Espresso mišinį. Papuoškite braške arba kavos pupele.

 

KAVA SU ČESNAKU

Sudėtis:

  • Kava, 1 arbatinis šaukštelis;
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis;
  • Vanduo, 120 mililitrų;
  • Česnakai, 1 skiltelė.

Paruošimas:

Į puodelį supilti kavą, cukrų ir įdėti nuluptą česnako skiltelę. Į puodelį supilti užvirintą vandenį. Cukrų galima pakeisti medumi.

 

IRISH COFFEE

Sudėtis:

  • 2 valgomieji šaukštai pusiau suplaktos grietinėlės;
  • 3 cukraus gabaliukai;
  • 1 puodelis stiprios karštos Aurile kavos;
  • 1 valgomieji šaukštai airiško viskio;
  • Karščiui atsparus, burbulo formos stiklas.

Paruošimas:

Pašildykite karšto vandens taurę. Į stiklinę sudėkite cukrų ir įpilkite viskio. Supilkite kavą ir gerai išmaišykite. Grietinėlę atsargiai užpilkite ant viršaus - nemaišykite.

 

KAVA "AROMATAS"

Sudėtis:

  • 1 puodelis užplikytos kavos;
  • Cukrus;
  • 3 arbatiniai šaukštai tamsaus romo;
  • 1 arbatinis šaukštas vanilės esencijos;
  • Pienas;
  • Žiupsnelis kakavos.

Paruošimas:

Nedidelį puodelį kavos pasaldinti cukrumi, sumaišyti su 3 arb. šaukštais tamsaus romo ir 1 arbatiniu šaukšteliu vanilės esencijos. Užpilti pašildyto pieno ir pabarstyti kakava. Norint gauti šaltą gėrimą, įmesti ledo gabaliukų.

 

KAVA "ESMERALDA"

Sudėtis:

  • 300 ml karštos Aurile kavos;
  • 5 arbatiniai šaukšteliai cukrinio glajaus;
  • 4 valgomieji šaukštai plaktos grietinėlės;
  • 40 ml Kahlùha (kavos likeris);
  • 20 ml brendžio arba konjako;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai šokolado sirupo;
  • Žiupsnelis malto cinamono;
  • 1 arbatinis šaukštelis šokolado drožlių papuošimui.

Paruošimas:

Sumaišykite Kahlùha ir konjaką su šokolado sirupu ir pridėkite cinamono pagal skonį. Į pašildytas stiklines supilkite paruoštą mišinį, ant viršaus užpilkite kavą ir išmaišykite. Atsargiai sumaišykite plaktą grietinėlę su cukriniu glajumi ir papuoškite šokolado drožlėmis.

 

ESPRESSO LONG-NIGHTS

Sudėtis:

  • 2 kiaušinio tryniai;
  • 30 g cukraus;
  • 100 ml Espresso kavos;
  • 40 ml juodos, saldintos kavos;
  • Žiupsnelis kardamono;
  • Išplakti kiaušinio tryniai ir cukrus.

Paruošimas:

Virš verdančio vandens laikyti trynio ir cukraus plakinį, nesustodami maišyti, lėtai supilkite Espresso. Plakite toliau kol mišinys sutirštės. Supilkite į stiklinę pasaldintą juodą kavą ir ant viršaus užpilkite suplaktą Espresso kavą.

 

KAVA "NAMINĖ"

Sudėtis:

  • 100 g virtos pupelių kavos;
  • 2 g cikorijų sirupo;
  • 1 gabalėlis cukraus;
  • 15 g balzamo;
  • 30 g plaktos grietinėlės;
  • 2 g šokolado.

Paruošimas:

Cukraus gabalėlis dedamas į puodelį, užpilamas balzamu ir cikorijų sirupu. Po to viskas užpilama juoda kava. Ant viršaus uždedama plaktos grietinėlės „kepurėlė“ ir apibarstoma tarkuotu šokoladu.

 

ATŠALDYTA APELSININĖ KAVA

Sudėtis:

  • Apelsinų sultys, 50 g.;
  • Juoda kava, 1-2 šaukšteliai;
  • Pienas, 20 g.

Paruošimas:

Išvirti paprasto kavos be nuosėdų ir atšaldyti. Supilti pieną ir apelsinų sultis. Išmaišyti. Gerti atšaldyta, geriausia su ledu.

 

KAVA "FRIO CON COCO"

Sudėtis:

  • Stiprus Espresso;
  • Pienas;
  • Kokoso kvapo kavos sirupas;
  • Kondensuotas pienas;
  • Smulkintas ledas.

Paruošimas:

Mikseriu iki putų suplakite smulkintą ledą ir pieną. Įpilkite kokosinio kavos sirupo į suplaktą pieną. Truputį kondensuoto pieno įpilkite į kokteilių stiklinę. Tada 2/3 stiklinės užpildykite paruoštu šalto pieno mišiniu. Atšaldytą Espresso geriausia atsargiai užpilti iš mažo ąsotėlio. Espresso susisluoksniuos tarp kondensuoto ir plakto pieno. Patiekite šį nuostabų gėrimą su šiaudeliu.

 

KAVA SU MEDUMI IR APELSINŲ SULTIMIS

Sudėtis:

  • 100 ml stiprios kavos;
  • 50 ml apelsinų sulčių;
  • Šaukštelis medaus.

Paruošimas:

Į karštą kavą įpilti apelsinų sulčių ir pagardinti medumi.

 

MĖTINĖ KAVA SU GRIETINĖLE

Sudėtis:

  • 2×4 a.š. tamsios tirpios kavos miltelių;
  • 4 a.š. mėtų sirupo;
  • 150 ml grietinėlės (plakamosios);
  • 6 v.š. cukraus;
  • 1/2 a.š. citrinos rūgšties;
  • 1 a.š. kakavos miltelių;
  • žiupsnelis vanilino.

Paruošimas:

Užpilti du šaukštelius kavos verdančiu vandeniu, įmaišyti sirupo. Leisti kiek atvėsti. Išplakti grietinėlę su cukrumi, rūgštimi, kakava ir vanilinu. Užpurkšti su konditeriniu švirkštu ant kiek atvėsusios (ne karštos, bet ir ne atšalusios) kavos, arba uždėti šaukštu. Tučtuojau patiekti.

 

TYRA, PAPRASTA KAVA

Sudėtis:

  • 4 karšti puod. kavos iš šviežiai maltų pupelių;
  • Žiupsnelis druskos;
  • 1 a.š. rudojo cukraus;
  • Žiupsnelis cinamono.

Paruošimas:

Suberti viską į kavą ir gerai išmaišyti.

 

SICILIETIŠKA KAVA

Sudėtis:

  • 4 šaukšteliai maltos Aurile kavos;
  • 1 citrina;
  • 2 šaukšteliai natūralaus medaus.

Paruošimas:

Kavinuke išverdame kavą. Išpilstome į puodelius, dedame po šaukštelį medaus, įpilame išspaustas citrinos sultis.

 

ARABIŠKA "MOKKA"

Sudėtis:

  • 6 arbatiniai šaukšteliai smulkiai maltos kavos;
  • 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus.

Paruošimas:

Keturiems kavos  puodeliams imami 6 arbatiniai šaukšteliai labai smulkiai maltos kavos ir 3 šaukšteliai cukraus. Visa tai beriama į karštą vandenį ir užverdama. Į paruoštą kava įlašinama šiek tiek šalto vandens,  kad nusėstų tirščiai. Su kava paduodama ir stiklinė šalto vandens.

 

ŠOKOLADINĖ KAVA SU LEDAIS

Sudėtis:

  • 1,5 puodelio šaltos Aurile kavos;
  • 0,25 puodelio šokoladinio sirupo;
  • 1,5 puodelio šokoladinių ledų;
  • smulkinto ledo.

Paruošimas:

Ledus ir sirupą virtuviniu plaktuvu suplakame. Paruošta kava atvėsinama. Į stiklines pilkite kavos, ledų kokteilio ir smulkintų ledukų.

 

VYŠNINĖ KAVA

Sudėtis:

  • 4 puodelių karštos Aurile kavos;
  • 4 v.š. vyšnių sirupo (su sumažintu cukraus kiekiu);
  • 5-6 v.š. rudojo cukraus;
  • 1/2 nubraukto šaukštelio citrinos rūgšties;
  • 150 ml plakamosios grietinėlės;
  • 4 šviežių vyšnių (arba cukruotų, kokteiliams) papuošimui.

Paruošimas:

Į karštą kavą supilti vyšnių sirupą. Palikti 2-3 minutėms. Paruošti grietinėlę išplakti su citrinos rūgštimi ir ruduoju cukrumi. Uždėti šaukštu arba užpurkšti ant kavos, papuošti šviežia arba cukruota vyšnią (arba vyšnia-guminuku).

 

KAVA "KITAIP"

Sudėtis:

  • 4 karšti puodeliai Aurile kavos;
  • Žiupsnelis druskos;
  • Arbatinis šaukštelis rudojo cukraus;
  • Žiupsnelis cinamono.

Paruošimas:

Suberti viską į kavą ir gerai išmaišyti.

 

"PONIŲ" KAVA

Sudėtis:

  • 15 g. kartus šokoladas;
  • 0,5 stikl. stipri Aurile kava;
  • Skysta saldi grietinėlė;
  • Maltas cinamonas;
  • Muskato riešutas;
  • Kardamonas;
  • Cukrus.

Paruošimas:

Šokoladas ištirpinamas vandenyje. Pagal skonį dedama saldžios grietinėlės ir cukraus. Šokolado mišinys supilamas į pašildytus puodelius ir maišant supilama karšta kava. Pagal skonį dedama malto cinamono, muskato riešuto ir kardamono bei dar kartą cukraus.

 

KAVA SU PIENU IR LAZDYNO RIEŠUTAIS

Sudėtis:

  • 75ml kavos;
  • 100 ml pieno;
  • Žiupsnelis lazdyno riešutų.

Paruošimas:

Karštą kavą supilti į stiklinę, pieną pakaitinti ir supilti į kavą, paskaninti riešutais.

 

PRANCŪZIŠKAS CAPPUCCINO

Sudėtis:

  • Kava;
  • Apelsinų likeris;
  • Pienas su puta;
  • Apelsininis cukatas.

Paruošimas:

Į pasaldintą kavą įpilkite taurelę apelsinų likerio ir truputį pieno su puta. Patiekite su griežinėliu apelsino cukato.

 

KAVA "RIO"

Sudėtis:

  • 8 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos;
  • 2 taurelės mokos likerio;
  • 1/2 l vanilinių (arba mokos) ledų;
  • 1/2 l šalto vandens.

Paruošimas:

Kava ištirpinama vandenyje ir kartu su vaniliniais ledais supilama į mikserį, suplakama. Masė supilama į keturias pailgas stiklines, į kiekvieną įpilama truputį mokos likerio. Patiekiama su kokteilių šiaudeliu ir ledo gabalėliais.

 

BORDŽIJOS KAVA

Sudėtis:

  • 400 gramų grietinėlės;
  • 100 gramų juodo šokolado;
  • Pagal skonį rudojo cukraus;
  • Nutarkuota 1 apelsino žievė;
  • Pagal skonį maltos kavos.

Paruošimas:

Į plaktuvą įberti rudojo cukraus ir išplakti su grietinėle. Sutarkuoti apie 100 g juodojo šokolado. Nutarkuoti oranžinę apelsinų žievės dalį. Puodeliuose padaryti juodąją kavą. Plaktą grietinėlę sudėti į konditerinį maišelį. Prieš geriant kavą įberti kelias kruopeles druskos, įspausti grietinėlę, pabarstyti šokoladu ir ruduoju cukrumi bei apelsinų žievele.

 

"PAUKŠČIŲ KAVA"

Sudėtis:

  • Ledai, 70 gramų;
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Aurile kava, 200 mililitrų.

Paruošimas:

Į paruoštą dar karštą kavą įmaišyti cukrų. Leidsti pravėsti. Kavą išplakti su ledais ir pienu. Kad būtų gražiau, viršų pabarstyti kavos arba kakavos milteliais.

 

KAVA SU PIENU IR ŠOKOLADU

Sudėtis:

  • 20-30 g pieninio šokolado;
  • 250 ml pieno;
  • Šaukštelis maltos kavos;
  • Šaukštelis cukraus.

Paruošimas:

Šokoladą sulaužyti. Kavą užplikyti verdančiu pienu ir pasaldinti. Sudėti šokolado gabaliukus, kad pamažu tirptų. Pamažu pamaišyti.

 

TIKROJI CAPPUCCINO KAVA

Sudėtis:

  • 150 ml pieno;
  • 2 šaukšteliai maltos kavos;
  • 100 ml vandens;
  • Žiupsnelis kakavos miltelių;
  • Žiupsnelis malto cinamono;
  • 1 šaukštelis cukraus.

Paruošimas:

100 ml pieno pašildyti ir supilti į aukštą puodelį. Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaukti kol pritrauks ir supilti į pašildytą pieną. Įdėti cukraus, išmaišyti. Pieno plakikliu išplakti likusį pieną ir putas sukrėsti ant paruošto gėrimo. Pabarstyti kakavos milteliais, cinamonu.

Krepšelis

Prekių krepšelyje 0
Suma: 0.00 Lt
Atidaryti krepšelį

Lankytojai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas